Vízvezeték szerelő cégünk a következő szolgáltatást nyújtja Budapesten: csaptelep csere. A következő pár sorban a csaptelep csere szolgáltatással fogunk foglalkozni.

Csaptelep csere Budapesten azonnal 0-24

Egy csaptelep csere nem tűnik túl bonyolult mutatványnak, azonban annak, aki nem jártas az ilyen munkálatokban, lehet, hogy nem teljesen egyértelmű, hogyan is kell ezt megoldani. Mutatjuk, mire kell figyelni a csaptelep cseréjénél, hogy biztosan jó legyen az eredmény!
Mindemellett aki továbbra is úgy érzi, hogy neki ez nem fog menni, és biztos akar lenni abban, hogy nem fogja eláztatni a fürdőszobáját, nyugodtan hívhat szakembert is ehhez a művelethez. A vízvezetékszerelők gyakran vállalnak el ilyen kisebb munkákat is, nem kell amiatt aggódnunk, hogy ilyen apróság miatt nem fognak kijönni.

Mire figyeljünk tehát a csaptelep csere során?


  • 1. Zárjuk el a vizet a főcsapnál! Ez nagyon fontos, mert ha bármi balul üt ki, komoly mennyiségű víz zúdulhat a fürdőszobára vagy a konyhára – attól függően, hogy hol szeretnénk csaptelepet cserélni. Soha ne adjunk erre esélyt!

  • 2. Szereljük ki a meglévő csaptelepet! Ez könnyű feladatnak tűnik, de nem biztos, hogy az, ugyanis igen gyakori jelenség, hogy kicsit berozsdásodnak a csavarok az idő múltával. Minél régebb óta használjuk a meglévő csaptelepet, annál valószínűbb, hogy találkozunk ezzel a problémával. Némi csavarlazító segíthet ezen.

  • 3. Figyeljünk a tömítésekre! Ha azt szeretnénk, hogy az új csaptelep sehol ne csöpögjön, eresszen, nagyon fontos, hogy mindenhol használjunk tömítéseket, ahol kell, és ezeket pontosan helyezzük be! A leggyakoribb hiba, amit a házi szereléseknél elkövetnek, hogy nincsenek rendesen berakva a tömítések, nem elég pontosak a csatlakozások.

  • 4. Csak akkor nyissuk meg a vizet újra, ha biztosak vagyunk benne, hogy mindent összeraktunk, illetve pontos az összeszerelés. Nem elég kézzel felcsavarni a hollandikat, mindenre húzzunk rá villáskulccsal!

Egy másik fontos kérdés: milyen legyen a csaptelepünk?

Ha szerettük az előzőt, a válasz egyszerű: ugyanolyan, vagy ahhoz nagyon hasonló. Ha nem szerettük, gondoljuk végig, mi volt vele a baj, és ezt tartsuk szem előtt a választás során.
Ezeket a kérdéseket érdemes magunknak feltenni:
  • Hová kell a csaptelep? Létezik ugyanis kádhoz, zuhanyzóhoz, mosdóhoz, vagy bidéhez tartozó példány, amiknek más és más a kialakítása. Először érdemes ez alapján szűkíteni a kört.

  • Milyen a mosdó? Lehet rajta lyuk a csaptelepnek, de az is lehet, hogy nincs – ebben az esetben a falra szerelhető csapok közül kell választanunk.

  • Hogyan nyíljon a csap? Lehet egykaros vagy kétkaros, esetleg szenzoros (automatikusan engedi a vizet, ha érzékeli a kezet). A kétkaros a hagyományos, tekerős fajta, az egykarossal viszont egyszerre tudjuk engedni a hideg és a meleg vizet.

  • Mekkora csaptelepet szeretnénk? A mosdó csaptelepek mérete, magukhoz a mosdókhoz hasonlóan, eltér. Egy nagyméretű mosdókagylóhoz nem feltétlenül mutat jól egy miniatűr csaptelep, és nem is igazán praktikus, de ez fordítva is igaz: kis mosdóra kis csaptelep való.
Apróságnak tűnik, de mégis fontos döntés, hogy milyen a csaptelep – gondoljuk át alaposan a választást!
Cégünk vízvezeték szerelői non-stop vállalnak csaptelep cserét! Budapesten.


Ki írta ezt a tartalmat?
Vízvezeték szerelő szakember
E-mail címünk:

Címünk:
Budapest , Pest megye Magyarország

0 - 24 telefonszámunk:
Kulcsszavak: csaptelep csere, Budapest csaptelep csere, vízvezeték szerelő csaptelep csere, vízszerelő csaptelep csere