Vízvezeték szerelő cégünk a következő szolgáltatást nyújtja Budapesten: Fürdőszoba felújítás. A következő pár sorban a Fürdőszoba felújítás szolgáltatással fogunk foglalkozni.

A fürdőszoba felújításának költségei Budapesten

Fürdőszoba felújítás Nincs is annál nagyobb öröm, mint amikor a felújítás nyomán az álmok végre valóra válnak és testet öltenek, például egy vadonatúj fürdőszoba képében. De azért az idáig vezető út egynéhány akadállyal ki van kövezve, amiket érdemes ki- és elkerülni. Az, hogy egy komplett renoválás mennyibe kerül, ezerfüggvényes kérdés.
Nagyjából, a mai gyorsan változó, és főleg felfelé táncoló árak mellett azt mondhatjuk, hogy átlagban 300 ezer forint négyzetméteres költség realizálható. Viszont az igazsághoz hozzátartozik, hogy a határ, már ami a kiadások mértékét illeti, nagyjából a csillagos ég. Elég csak végignézni a szanitereket vagy éppen a különböző burkolatokat.

A falak elmozgatásával kezdődik minden?

Cégünk a munka ezen részével nem foglalkozik. Van, ahol elengedhetetlen a szerkezetbeli változtatás, a falak mozgatása, a nyílászárók cseréje, ám ezek specifikus feladatok, és nem a vízvezeték-szereléshez tartoznak. Tehát a tiszta terep az, ahol elkezdődhet a munka.
A burkolatokon (csempe, járólap) kívül a szaniterekkel (vécé, fürdőkád, zuhanyzó, mosdó) és a festékkel érdemes számolni. Természetesen a festéshez, burkoláshoz egyéb kötőanyagok is szükségesek, magyarul azért bőven akad mit beszerezni. Jó kérdés, hogy a felkészülésnek ildomos-e önállóan nekiállni, vagy célszerűbb előbb szakemberrel egyeztetni? A helyzet az, hogy sokan mennek a fejük után, ami ízlés tekintetében nyilván evidencia, egyúttal érthető, viszont szakmailag olykor komoly fejfájást okozhat. Tehát szakértelem és tapasztalatok hiányában könnyen vakvágányra futhat az ötletelés, amit később sokkal nehézkesebb, bonyolultabb módosítani és korrigálni.
Úgyhogy ha nem valami egyszerű cseréről beszélünk, például vécékagyló vagy mosdó esetében, hanem komplex felújításról, akkor érdemes megterveztetni a lépéseket, és ezekhez mérten intézni a bevásárlást. Az egyéni ízlés ekkor is maradéktalanul főszerephez juthat, viszont a kényelmetlen és költséges zsákutcák egy az egyben kikerülhetőek.

Az „Adj, uram, de rögtön” módszer bevethető?

Nem igazán. A fellángolás több szempontból sem kifizetődő taktika. Egyrészt a felújítás felmérést, rákészülést és nem kevés időt igényel. Vagyis az előre leegyeztetés az abszolút működőképes, Budapest egész területén. Viszont az egyik pillanatról a másikra megálmodott tervek tető alá hozása aligha működőképes. Másrészt azért sem ideális választás az elhamarkodás, mert az ilyen fokú, jelentőségű felújítás hosszú távú beruházás, és nem csak anyagi értelemben. Érzelmileg is kötődés jön létre, ami akkor alakulhat szorossá, ha a végeredmény minden kritériumnak megfelel. És bizony a minőségi munka nem összecsapás és kapkodás nyomán keletkezik.

Időgazdálkodás, avagy mennyit kell kibírnia a szomszédoknak?

A helyzet az, hogy alapos megtervezés mellett is nagyjából egy hét, amivel érdemes kalkulálni. Logikusan minél nagyobb az érintett helyiség, és minél aprólékosabb a munka, annál hosszabbra nyúlhat a kivitelezés. Ez bizony kellő mennyiségű türelmet igényel a szomszédoktól, na meg persze a lakásban élőktől. Ráadásként panel és társasház esetén a bejelentési kötelezettség betartása mindenképpen ajánlható, mert azért az teljesen normális elvárás, hogy a lakók szeretnék tudni, meddig tart a felfordulás. Amennyiben a falak érintetlenek maradnak, úgy a kivitelezés nem engedélyköteles, tehát ha mindenki értesült a következő lépésről, akkor nincs más hátra, mint előre.

Íme, az a bizonyos költségvetés!

Fürdőszoba felújítás A számadás nem egyszerű szakasz. Mert bár az álmok kiváló útmutatók, de azért a pénztárca vastagsága sokat nyom a latba. Könnyen elszaladhat az a bizonyos ló. Mivel egy olyan helyiségről beszélünk, ami a leginkább ki van téve a nedvességnek, így az építőanyagok megfontolt kiválasztása kulcsfontosságú. Gipszkartonból például a sima nem elég, hanem az impregnált a megfelelő, és ez a különbség árban mintegy 75 százalékos eltérést eredményez. A festék litere alsó hangon egy ezres, de eleve öt literes kiszerelésnél karcsúbban nem jó ötlet gondolkodni.
A vízvezeték-szerelés munkadíja hasra csapással még csak meg sem saccolható, hiszen több tételből áll össze. De ha csak az anyagköltségekre szorítkozunk, akkor is döbbenetes kontrasztot tapasztalhatunk. A legolcsóbb kád nagyjából 40 ezer forintért szerezhető be, de vigyázat, hússzor ennyiért is simán találni belőle a piacon. És nagyjából ugyanez a tendencia mondható el a szifonról, a mosdókagylóról, zuhanytálcáról, vagy éppen a vécécsészéről. A csövek, azaz a lefolyó, a écébekötés, a csatorna szintén nagy változatosságot mutatnak árképzés tekintetében.
És a nagyágyú a csempe, ami aztán tényleg határtalanul sokba is fájhat, ha valami nagyon extra vagy éppen apró mozaikos formavilág az, ami a befutó. A csempézéshez nemcsak csempére, hanem fugára, tömítőre, csemperagasztóra is szükség van, ha pedig a padlóburkolat is bejön a képbe, akkor még több alapanyaggal kell kalkulálni.
A pontos négyzetméterek megállapítása nem körübelüli bemondáson alapul. Viszont sosem megtérülő stratégia kicentizni a mennyiséget. Szóval jobb mindenből többet vásárolni, mert például a csempe, vagy a járólap a legnagyobb odafigyelés mellett is eltörhet, ráadásul az esetek jelentékeny százalékában a csomagok alapban tartalmaznak egy-két használhatatlan darabot. A berendezési tárgyak és egyéb kiegészítők, kapaszkodók, fogantyúk és társaik beszerzése teszi fel az i-re a pontot. A lényeg a harmónia megteremtése és persze a kompromisszumok nélküli döntések meghozása.

Hogyan néz ki vázlatosan a felújítás folyamata?

Nem időrendi sorrendben: bontás, sitthordás, falazás, gipszkartonozás, betonozás, burkolás, zuhanyzó és/vagy kád építése, villany- és vízvezeték-szerelés, festés. Az egyéb költségek sem szőnyeg alá söpörhetőek: kiszállási, parkolási díj.

A klasszikus dilemma: kádban mártózás vagy zuhany alatt ácsorgás?

Fürdőszoba felújítás Mondhatnánk, hogy embere válogatja, kinek mi a kényelmes, de azért ez a kérdés nem csupán ízlés függvénye. A hely szűke például olyan tényező, ami nagyjából esélytelenné teszi a nagyméretű kád beépítését, ellenben a zuhanyozó kis helyen is elfér. Akik extra szerencsések, kombinációban is gondolkodhatnak, így aztán nem kell választani a fürdés tagokat ellazító és a zuhanyzás frissítő élménye közül.
Persze ha megvan, hogy melyik a nyertes, akkor jön még csak a kérdéscunami java. Ha pusztán a zuhanyzót nézzük, ma már beépített, masszázsfunkcióval rendelkező, hangfalakkal felszerelt, exkluzív megvilágítással felturbózott variációk is kaphatóak. És nyilván minél extrémebb a mutatvány annál költségesebb. Akár több millió forintot is igényelhet egy luxus típus beszereltetése. Úgyhogy az egyéni preferenciák nemcsak ízlés vagy négyzetméter tekintetében mérvadóak, hanem bizony a rááldozható összeg nagysága szempontjából is meghatározóak.

Ki írta ezt a tartalmat?
Vízvezeték szerelő szakember
E-mail címünk:

Címünk:
Budapest , Pest megye Magyarország

0 - 24 telefonszámunk:
Kulcsszavak: Fürdőszoba felújítás, Budapest Fürdőszoba felújítás, vízvezeték szerelő Fürdőszoba felújítás, vízszerelő Fürdőszoba felújítás