Vízvezeték szerelő cégünk a következő szolgáltatást nyújtja Budapesten: mosdó csere. A következő pár sorban a mosdó csere szolgáltatással fogunk foglalkozni.

Fürdőszobai mosdó cseréhez szakember kell?

mosdó csere A mosdó élettartama gyakorta évtizedekben mérhető, ám az idő múlása óhatatlanul nyomot hagyhat a porcelánon. A kisebb-nagyobb, életvitellel együtt járó balesetekről nem is szólva, amikor a porcelán megrepedhet, vagy épp egy-két darab letörhet belőle. Magyarul eljöhet az a pont, amikor nincs mese, a csere kikerülhetetlen. Persze a változtatás hátterében felújítás, megújulás is állhat, amikor a régi stílus ideje lejárt, és nyomában új lendület jár. A kérdés már csak az, hogy a csere saját kezűleg is kivitelezhető?

A mosdó csere házilag sem lehetetlen!

Mi az, ami elengedhetetlenül szükséges a sikerhez? Egyrészt némi kézügyesség. Azért az sohasem árt. Másrészt minimális barkácsolási tapasztalat. Legalább olyan fokú, hogy a szerszámok közötti különbségek és azok helyes alkalmazása ne jelentsen akadályt. Van egy-két olyan kellék, ami nélkül nem érdemes nekiállni a feladat teljesítésének. Ilyen például a szaniter szilikon, a villáskulcs, a csavarhúzó, a kalapács, a fúrógép, vagy éppen a vízmérték.
Ha a szerszámok stimmelnek, akkor jöhet a nulladik lépés, azaz a víz elzárása. Sokan hajlamosak erről a mozzanatról megfeledkezni, aminek csúnya el- és beázás a vége, úgyhogy a munkában ér úszni, csak nem szó szerint. A szivárgás azért még így sem kerülhető el teljesen, szóval megtérülő stratégia felmosó és egyéb rongyokkal készülni. Bár sokan nemes egyszerűséggel egy lavórt helyeznek a mosdókagyló alá.
A java csak ezután következik. A vízvezeték-bekötések, flexibilis csövek megbontásra várnak. Aztán jöhet is a lefolyó vezeték. A hollandik szétcsavarozása és a tömítőgyűrűk eltávolítása után a szifon szétszedése és leszedése a soron következő momentum. A lefolyó szerelvény lebontása szakaszosan történik. A mosdót csavarok is rögzíthetik, tehát ezek eltávolításáról sem érdemes megfeledkezni. Ha az új jövevény azonos magasságba kerül a régivel, az szerencsés eset, mert külön fúrásra-faragásra nincsen szükség. Ám ha az új kagyló magasabbra, esetleg mélyebbre kerül, akkor a pontos mérések, és természetesen a lyukak kifúrása nem spórolható meg. Fontos, hogy a tiplik szorosan illeszkedjenek a falba, mert a mosdó megtartásában a csavarok játszanak egyedüli szerepet.

A mosdó csere árak megfizethetőek?

Igen! Teljes mértékben. A fent leírt, minimalista útmutatásból kiderül, hogy aki életében soha nem csinált még ilyet, annak bizony jócskán kell időt, energiát szánnia a kivitelezésre. És még így is előfordulhatnak nem várt kellemetlenségek. Akkor nincs gond, ha ez belefér a pakliba. Viszont az is igaz, hogy a mosdó csere árak nagysága jelentősen fokozódhat, ha útközben mindenféle, szakmaisággal amúgy kivédhető gyerekbetegségek tűnnek fel. Jó ötlet mérlegelni, mennyit ér a szerelés maga, egyáltalán érdemes-e saját erőt beleinvesztálni, ha egyszer a szakember a kisujjából kirázza a megoldást, mégpedig nem is akármilyen precizitással.

A mosdó csere egyemberes munka?


Egy darabig igen. Ám amikor a felemelés, illetve a végleges helyre igazítás következik, akkor bizony elkel a segítő kéz. Egyedül képtelenség jól, egyenesen, biztonságosan tartani, és közben beügyeskedni a helyére. Az erő elengedhetetlen. De! A rögzítőanyák meghúzásánál ildomos résen lenni, mert a túlságosan erőteljes, heves mozdulat hatására a porcelán pillanatok alatt megrepedhet, eltörhet. Hogy aztán az egész folyamat kezdődjön előről… A csaptelepet sokan még a felhelyezés előtt beszerelik, így amikor a kagyló révbe ért már nem kell alatta görnyedni, és a csappal bajlódni.

Ki írta ezt a tartalmat?
Vízvezeték szerelő szakember
E-mail címünk:

Címünk:
Budapest , Pest megye Magyarország

0 - 24 telefonszámunk:
Kulcsszavak: mosdó csere, Budapest mosdó csere, vízvezeték szerelő mosdó csere, vízszerelő mosdó csere