Szakira van szükség? Tanácsok szakember kereséshez

Szinte mindannyian hallottunk híreket vagy olvastunk cikkeket azzal kapcsolatban, hogy az utóbbi években milyen mértékű fellendülés tapasztalható az építőiparban. Hogy ezt a tendenciát a szektor le tudja követni, kétségkívül sok szakemberre van szükség, ami viszont sajnos nem ad garanciát a tényleges szakmai tudásra és minőségi munkavégzésre.

De vajon mik is a legnépszerűbb felújítási munkálatok ma Magyarországon?

  • 1. festés-tapétázás
  • 2. burkolás,
  • 3. kert és kerítés (térkövezés, kerítés felújítás)
  • 4. hőszigetelés, szigetelés,
  • 5. ajtó-ablak csere (kiegészítve a következőkkel: redőny, rovarháló, árnyékoló)
  • 6. tetőcsere, tetőtéri munkák,
  • 7. napelem,
  • 8. fűtéskorszerűsítés
  • 9. konyhabútor csere
  • 10. víz- és áramhálózat korszerűsítés
És egyáltalán nincs könnyű dolgunk, ha ezekhez aztán szakembert szeretnénk választani, ezért most következzen az 5 legfontosabb dolog, amire mindenképpen figyelni kell a kiválasztáskor.

1. Technikai adatok a vállalkozásról.

Ezeket az adatokat egy viszonylag egyszerű kereséssel elérhetjük, de annál többet tudnak elárulni nekünk. Egyrészt megmutatja, hogy valós, bejegyzett, ellenőrzött céggel van-e dolgunk; hogy a versenytársakhoz képest milyen tőkével rendelkeznek, a cégalapítás évéből pedig könnyen következtethetünk a stabilitásra.

2. Elérhetőségek (telefonos és személyes)

Mi sem lehetne idegőrlőbb, mint amikor megbízás után a szakember hirtelen elérhetetlenné válik. Igaz, ezt sosem tudjuk teljes biztonsággal elkerülni, de sokat elárulhat az első pár beszélgetés. Ha ugyanis már az első pár hívás alkalmával nehezen érjük utol a szakembert, nem kapunk visszahívást, illetve a beszélgetés tartalma sem ad választ az összes kérdésünkre, akkor valószínűleg jobban tesszük, ha más után nézünk.

3. Törvényi megfelelés; a szerződés.

Minden körülmény között szükség van szerződésírásra, mikor megbízunk egy céget vagy vállalkozót otthonunk felújításával, ez alól nem lehet kivétel. Fontos azonban megjegyezni, hogy a szerződés nem csak a megbízót védi, ugyanúgy garantálja, hogy a megbízott teljesítés után biztosan megkapja az egyeztetett díjat.

4. Felelősség és garancia.

Ahogyan fent is említettük, egy valamirevaló szakembernek tudnia kell felelősséget vállalnia a munkájáért. Ebbe beletartozik a határidők és a költségkeretek betartása, a minőségi teljesítés és az esetleges szakmai kérdésekben történő válaszadás is. Ha pedig vállalkozóval dolgozunk, aki adott esetben több szakembert is foglalkoztat, akkor ez minden egyes dolgozóra vonatkozik, hiszen egy ember szakszerűtlen munkája teljesen semmissé teheti az össze többiét is.

5. Online jelenlét.

Van-e weboldala a cégnek (vállalkozónak), aktívak-e esetleg a közösségi médiában vagy, hogy van-e Google “Cégem” profiljuk? Ezek ugyanis nagyon sokat elárulhatnak róluk; láthatunk referencia munkákat, értékeléseket, sőt még a kommunikációs stílusról is informálódhatunk. Ezen kívül árulkodó lehet maga a tény is, hogy vannak-e ilyen felületeik vagy sem. Hiszen az a cég, aki hajlandó ilyenekre időt és energiát áldozni, ők nagy valószínűséggel a munkájukban is ilyen igényesek tudnak lenni.
Ha pedig ezeket az adatokat és elérhetőségeket, illetve ajánlásokat és véleményeket mind egy helyen szeretnénk látni, akkor érdemes felkeresni szakikereső oldalakat. Partnerünknél, a baumap.hu szakemberkereső oldalnál könnyen és gyorsan elérheted több száz szakember adatait, referencia munkáit és mindent, amire csak szükséged lehet, hogy megtaláld az ideális embert otthonod felújításához. Látogass el hozzánk te is!

Ki írta ezt a tartalmat?
Baumap.hu szakemberkereső portál

Kulcsszavak: szakemberkereső