Vízvezeték szerelő cégünk a következő szolgáltatást nyújtja Budapesten: wc tartály szerelés, wc tartály javítás. A következő pár sorban a wc tartály szerelés, wc tartály javítás szolgáltatással fogunk foglalkozni.

WC tartály szerelés, wc tartály javítás Budapesten 0-24

wc tartály szerelés, wc tartály javítás Csöpp, csöpp… Éjjel és nappal. A csepegés nagyjából egy percig egészen jól tolerálható, aztán roppantul idegesítővé válik. Hát ha még konkrétan a WC tartályból csepeg el a víz, szépen, komótosan, nagyon is jól hallhatóan, visszhangosan. Sokan viszonylag hosszú ideig képesek tűrni ezt a jelenséget, de aztán előbb-utóbb mindenütt betelik a pohár, vagy stílusosan fogalmazva kiürül a tartály. Felesleges várni, maga a probléma ugyanis esélyes, hogy önmagától nem rendeződik, közben pedig a vízveszteség is garantált.

Mi a WC tartály szerelés menete?

Ahhoz, hogy a javítás átláthatóvá váljon, érdemes a WC tartályt közelebbről is megnézni. Mert alapvetően nem túlságosan bonyolult a szerkezete. A tartály fedelének leemelése után a legtöbbször középen helyezkedik el az úgynevezett leeresztő szelep, míg az egyik oldalon a töltő szelep. A tartályok trükkös kialakításúak, hiszen lényeges, hogyha a rendszer bármilyen okból túltölt, akkor a fölösleges víz ne kifelé áramoljon, eláztatva az egész mellékhelyiséget, hanem a WC kagylóba folyjon. Igen ám, de ez azt jelenti, hogyha a túltöltés rendszeres, akkor a víz a biztonsági szelepen átbukik és folyamatosan csöpögve a kagylóban landol. Újra, újra és újra.
Ilyen helyzetben nem egyszer vízkövesedés, valamilyen beszorult szennyeződés áll a háttérben, ami megakadályozza a normális működést. Az úszó alacsonyabbra állítása tűzoltás, ideiglenes megoldás, de a töltőszelep kicserélése így sem kerülhető el, legfeljebb odázható. De mi van akkor, ha nem a túltöltés a gond, hanem épp ellenkezőleg: túl kevés víz kerül a tartályba. Ekkor a betöltő szelep cseréje az egyetlen út. Nincsen olyan házi praktika, ami segíthetne.
A WC tartály javítás akár saját kezűleg is kivitelezhető, hiszen a piacon a legapróbb alkatrészek is bárki számára megvásárolhatóak. De. Azért csak úgy vaktában nekiesni a szétszerelésnek semmiképpen sem jó ötlet. Ráadásul, ha a legózás közepette néhány elem kimarad, az bizony egy cseppet sem mulatságos. Különösen, amikor egyáltalán nem üzemel a tartály vagy éppen orrán-száján folyat. Úgyhogy szép dolog a lelkesedés és a mesterszellem, de szakértelem hiányában nem érdemes nekiállni a szerelésnek. Magyarország szinte egész területén extrém kemény a víz, ami azt jelenti a gyakorlatban, hogy a vízkövesedés semmit sem kímél a háztartásban. Nyilván a leginkább azok a gépek sínylik meg az ásványi sókban bővelkedő víz jelenlétét, amelyek hővel is operálnak, de a monoblokkos WC tartály javítása során is nem egyszer ez a fő „ludas”.

Tölt, tölt, pedig senki sem kérte!


Gyakori gond, hogy a WC tartály mindenféle öblítés ellenére tölt. És tölt, és tölt. Többnyire ekkor a leeresztő szelep gumitömítése az okozó. Némi letisztogatással és fordítva visszahelyezéssel akár meg is oldódhat a helyzet, de a csere sem kizárt, lévén ez az alkatrész idővel elöregedhet, elfáradhat.
Amennyiben a tartály falba épített, úgy nem jó ötlet a szereléssel házilag próbálkozni. Amúgy is kockázatos üzem hozzáértés nélkül belevágni, de vannak olyan típusú tartályok, amelyek esetében kész katasztrófához vezethet a szakértelem hiánya. A beépített WC tartály javítása tapasztalatot, gyakorlatot és specifikus szerszámokat igényel. Az otthon fellelhető mindenféle, a legkevésbé sem vízszerelési feladatokra kitalált eszközök nem ideálisak.

Mennyire elszálltak a WC tartály szerelés árak?


A köztudatban él egy olyan fals elképzelés, hogy a WC tartály szerelés sokba kerül. Jó kérdés, hogy honnan jött ez a gondolat, mindenesetre ami fix, hogy nem fedi a valóságot. Természetesen nem mindegy, hogy a WC tartály javítása pontosan mit takar. Aki halogatja a segítségkérést, az az állapot súlyosbodását kockáztatja és nyilván ez az eshetőség a WC tartály szerelés árak nagyságában is megmutatkozik. Minél több idő telik el, minél rosszabb a helyzet, annál költségesebb a javíttatás. De még így sem beszélhetünk extra kiadásokról. Főleg, hogy a beépített WC tartály javítása például nem tartozik a barkács-kihívások közé. Igaz, olykor a monoblokkos WC tartály javítása is okozhat meglepetéseket, váratlan fordulatokat. Amiket szakértelemmel a tarsolyban könnyű orvosolni és jól lereagálni, ám képzettség nélkül az „elázás” jóformán borítékolható.
wc tartály szerelés, wc tartály javítás Összegezve: a WC tartály szerelés nem jelent egyet a cserével. A legtöbb problémát a vízkövesedés okozza, ami vízkőoldóval, kis tisztítással pikk-pakk lerendezhető. Körülbelül negyed óra alatt a leggyakrabban felmerülő problémák egy az egyben orvosolhatóak. A tömítések, szelepek kicserélése tíz esetben nyolcszor realizálódik, ám ennek a teljesítése sem jelenthet nehézséget, szakértő kezekben természetesen. Bár a vizesblokkok jó állapotának megőrzéséhez a megelőzés hozzájárulhat, de a WC tartály ez alól épp kivételt képez. Nincs olyan prevenciós eljárás, aminek a segítségével a fenti gondok kivédhetőek. Ugyanakkor az első tünetek felbukkanása utáni azonnali reagálás és a halogatás teljes kikerülése sokat nyomhat a latba. Mert a meghibásodás még a nulladik stádiumban sikeresen orvosolható.

Mi a WC tartály szerelés menete? Mennyire elszálltak a WC tartály szerelés árak? Mi baja lehet egy WC tartálynak?, mert meghibásodott a tartály. Ez persze szerencsére ritkább, mint egy dugulás, de ugyanolyan váratlanul érhet, és ugyanolyan nehéz lehet a WC tartály javítás is.

Mi baja lehet egy WC tartálynak?


A WC tartály javítás előtt mindenképpen fel kell mérni, hogy mi lehet a probléma pontosan, hiszen ettől függ, hogy egyáltalán miként lehet nekiállni a munkálatoknak. Vannak egyszerű esetek, amiket házilag is meg lehet oldani, ha van egy minimális érzékünk a dologhoz, és vannak olyanok is, amik egyértelműen szakértőt kívánnak. Szakembert tarálhatunk akár itt is.
A víztartály többféleképpen is elromolhat. A legjellemzőbb probléma, hogy nem sikerül lehúzni a WC-t, esetleg nem töltődik vissza, folyamatosan folyik a víz a WC-be, vagy még rosszabb, közvetlenül a tartály ereszt.
Mindegyik probléma olyasmi, ami vagy használhatatlanná teszi a WC-t, vagy igencsak megnehezíti a használatát, ezért fontos, hogy minél hamarabb orvosoljuk. Természetesen első körben mindenki megpróbálja a WC tartály javítást maga megoldani.

Sokszor nyilvánvaló, hogyan kell a WC tartályt javítani

Egy WC tartály alapvetően nem kifejezetten bonyolult szerkezet, ezért sokszor elég csak levenni a tetejét ahhoz, hogy lássuk a hibát. Gyakran lehet például azzal találkozni, hogy a lehúzó gomb nem akar működni, vagy lenyomás után nem megy vissza: ilyenkor rendszerint az a gond, hogy szétakadt a szerkezet, és egy mozdulattal össze is lehet rakni, így a WC tartály javítás meg is van oldva.
Persze vannak ennél bonyolultabb esetek is, amikor például tömítést kell cserélni, vagy egy szelep nem működik megfelelően. Ezt sem lehetetlen házilag megoldani, a problémát sokszor inkább az okozza, hogy nem tartunk otthon ilyen alkatrészeket – a szakembernek ugyanakkor mindig vannak ilyen eszközei.

Mi van, ha az én WC tartályom más?


Szerencsére a különböző márkák ellenére maguk a tartályok rendszerint nagyon hasonlóak, így az semmiképp nem okoz gondot, hogy más a gyártó. Ha sikerült felmérni, mi a gond és megvan a megfelelő alkatrész, akkor jó eséllyel meg lehet oldani problémát magunknak is.
Ha azonban a helyzet súlyosabb, esetleg mi magunk nem merünk hozzányúlni a tartályhoz, a WC tartály javítás szakemberre is bízható. Ez sokaknak egyszerűbb és gyorsabb, ráadásul így biztosak lehetünk abban, hogy nem lesz végül nagyobb a kár, mint amilyen volt – valljuk be, a házilagos javításoknál ez a probléma elég sokszor fennáll.
Drága lehet a WC tartály szerelése, javítása?

Mivel a gond rendszerint elég apró, a WC tartály szerelése, javítása nem kifejezetten drága mulatság, általában rövid idő alatt elvégezhető, és a használt alkatrészek sem kerülnek egy vagyonba. Az biztos, hogy ha akut a helyzet, nagyon jól tud jönni egy hozzáértő szerelő, aki percek alatt megszabadít a gondtól. A munka elején a szerelő már tud tájékoztatni a várható költségekről, így nem kell attól tartani, hogy a végén fogunk meglepődni. wc tartály szerelés, wc tartály javítás
Mi a WC tartály szerelés menete? Mennyire elszálltak a WC tartály szerelés árak? Mi baja lehet egy WC tartálynak? az általa gyártott tartályokhoz. Ha a wc tartály javítás előre láthatólag olcsóbb mint az ujj tartály le föl szerelése akkor érdemes inkább a wc tartályt felújítani.

A beépített WC tartály szerelése, javítása:

A falba épített tartályok esetében csak belsőrész csere jöhet szóba. ugyan is ezákhez árulnak a szerelvény boltok javító szetteket és eleve ugy van építve hogy csak ki kell cserélni a töltöt és a leeresztőt.
Fontos tudni azonban, hogy ezeknek a beépített wc tartály rendszereknek a javításához sok esetben speciális eszközöket és szaktudást igényel. Azért, hogy a tartály javítást végző vízvezeték szerelő ne csináljon a nagyobb kárt mint hasznot az adott javítás során. mint a meglévő. Sok szerelő ezért nem is vállalja a wc tartály szerelés és javítást. mert hiányos a szerszámkészlete és egy nem átlagos meghibásodás javítása során nagyobb baj is történhet. wc tartály szerelés, wc tartály javítás Mivel több mint 10 éve ilyen tartályok szerelésével, javításával is foglalkozom, forduljon hozzám bizalommal akkor is, ha fal mögé épített vagy süllyesztett tartálya van, én megoldom az ön problémáját.
Mivel a wc tartály töltése során viszonylag szűk keresztmetszeten halad át a sok víz, ezért az elzáró szerkezetek gumialkatrészei a folyamatos használat miatt elérnek és megvetemednek,ezért van az hogy nem zár el rendesen és a töltö szelep folyamatosan tölti a wc tartály.
A monóblokkos wc szerelése javítása:
Fontos megemlíteni az úgynevezett monóblokkos wc tartályokat. Ezek azok a tartályok, amik aa legtöbb esetben kerámiából készül a wc- csészével egybeépítve. Sajnos sok esetben a vásárlok nem veszik figyelembe, hogy kinai készítmények és a legtöbb esetben nincs nem lehet hozzá alkatrészt kapni mint egy átlagos wc tartályhoz.
Így sokszor előfordul az is hogy nem csak a wc tartályt kell cserélni hanem a wc csészét is.
Hogyan szereljük össze mi a wc tartályt?
Mielőtt beszerelnénk, javítanánk a wc tartály a WC-be, először ha tehetjük akkor valami nagyobb helyen szereljük fel az alapokat, hogy jobban megnézhessük. Mielőtt azonban elkezdjük az összeszerelést, vessünk egy pillantást a lehetséges hibákra, amelyek előfordulhatnak általánosságban:
  • A műanyagok részeinek apró törése, amelyek megakadályozzák az öblítést, ami általában a teljes wc tartályt cseréjét vonja maga után. Ezért nagyon figyeljünk oda, nehogy eltörjünk valamit.
  • A gumitömítések elhasználódása, amelyek egyszerűen kicserélhetők egy újjal.
  • A záróanyák meglazítása, amelyek egyszerűen meghúzhatók.
Az ürítő mechanizmus összeszerelése:
Helyezze be a mechanizmust felülről a furatba illesztve, majd helyezze fel a gumitömítést és a rögzítőanyát. Meghúzáskor összenyomja a gumitömítést, és a tartály vízzáróvá válik. Szükség esetén csőkulccsal is meghúzható, de kézzel történő meghúzásra tervezték.
A tartályhoz mindössze két csavarra és egy csavarhúzóra van szükség, mivel csak a WC-hez kell rögzíteni. Fontos, hogy minden kötés gumitömítéssel készüljön a vízzárás fenntartása érdekében. Ezután be kell állítanunk a vízbeömlő részeket, és a modelltől függően be kell szerelnünk a fogantyút vagy a nyomógombot.

Ki írta ezt a tartalmat?
Vízvezeték szerelő szakember
E-mail címünk:

Címünk:
Budapest , Pest megye Magyarország

0 - 24 telefonszámunk:
Kulcsszavak: wc tartály szerelés, wc tartály javítás, Budapest wc tartály szerelés, wc tartály javítás, vízvezeték szerelő wc tartály szerelés, wc tartály javítás, vízszerelő wc tartály szerelés, wc tartály javítás